MST en Enschede onderzoeken parkeergedrag bij ziekenhuis

De gemeente Enschede en het ziekenhuis MST onderzoeken drie maanden lang het parkeergedrag van bezoekers van het ziekenhuis. Dat is het gevolg van kritiek op de parkeerkosten.

Onderzoek moet uitwijzen hoe lang mensen blijven, wat het ze kost en of ze alleen naar het ziekenhuis gaan. De resultaten daarvan worden begin april bekend.

Korting

Het MST heeft bijna een maand geleden de nieuwbouw geopend. Bezoekers kunnen sindsdien parkeren in de Van Heekgarage en betalen daarvoor het normale parkeertarief voor de binnenstad. Dat kan oplopen tot meer dan 20 euro per dag.

Het MST geeft jaarlijks 30.000 kortingskaartjes uit maar hanteert daarvoor bijzonder strikte regels. De meesten bezoekers betalen het volle pond. In overleg met de cliëntenraad is nu besloten het parkeergedrag drie maanden te monitoren om mogelijk meer bezoekers in aanmerking te laten komen voor een kortingskaart.

‘Bal ligt bij MST’

Om sterker te staan zoekt de gemeente Losser contact met de andere gemeenten in Twente en de Achterhoek. “Het kan toch niet zo zijn dat mensen die het al moeilijk hebben nu de dupe worden”, zegt fractievoorzitter Ter Haar van Burgerforum.

Volgens Van Agteren is het niet aan de gemeente maar aan het ziekenhuis om iets aan de parkeertarieven te doen. Het ziekenhuis besloot zeven jaar geleden om in de binnenstad te blijven zitten en daar hoort parkeren op eigen grond bij. Dat bleek niet mogelijk waardoor is ingestemd met medegebruik van de Van Heekgarage.

Bemiddeling

Ter Haar vindt dat de gemeente er toch een rol in de kwestie heeft, omdat de gemeente profijt heeft van een ziekenhuis in de stad. Ondernemers in het centrum zouden profiteren van het aantal bezoekers aan het ziekenhuis. Van Agteren begrijpt dat, maar doet geen enkele toezegging. Volgens hem ligt de bal echt bij het ziekenhuis. Hij wil wel in de kwestie bemiddelen.

Via RTVOost