Innovatietour Transferium Deutersestraat ’s-Hertogenbosch

Vexpan organiseert op 6 september a.s. een innovatietour bij de transferium Deutersestraat te ‘s-Hertogenbosch.

De gemeente ‘s-Hertogenbosch wil toe naar een autoluw centrum. Daarom verrijzen rond de oude binnenstad meerdere transferia. Eén daarvan is het transferium Deutersestraat, bedoeld voor bezoekers van de binnenstad en werknemers van het nabijgelegen Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De unieke ligging van het transferium, nabij een Natura 2000-gebied, vroeg om een zorgvuldige inpassing met aandacht en respect voor de omgeving. De transferiumgarage is dan ook de ‘groenste’ transferiumgarage van Nederland in de breedste zin van het woord.

Batterij voor de stad

De 1500 zonnepanelen op het dak van het gebouw leveren twee keer zoveel energie dan dat de parkeergarage gebruikt. Deze energie wordt opgeslagen en op een slimme manier ingezet voor bijvoorbeeld het opladen van fietsen, auto’s en transferiumbussen. Het transferium is daarmee een batterij voor de stad.

Het parkeergebouw krijgt de komende jaren een natuurlijke en wintergroene gevel die de uitstraling van licht en geluid naar buiten toe zoveel mogelijk beperkt. De beplanting tegen de gevel vangt gedurende het gehele jaar fijnstof af en zal met de seizoenen mee veranderen door een mix aan plantsoorten. Het op 22 april geopende transferium heeft het ‘gebiedslabel A’ van NL Greenlabel ontvangen.

Tijdens de innovatietour bezoeken we het transferium en zullen diverse bij het project betrokken sprekers, vanuit verschillende invalshoeken, ingaan op de thema’s groen, duurzaamheid en innovatie. Tevens zal er een ESPA-Award uitgereikt worden aan wethouder Ufuk Kâhya.

U kunt het volledige programma hier vinden.

Inschrijven

Zowel leden van Vexpan als niet-leden zijn van harte uitgenodigd aan deze unieke innovatietour deel te nemen.
Vexpan-leden betalen een eigen bedrage van slechts EUR 45,00 per persoon excl. btw; niet-leden betalen EUR 95,00 excl. btw per persoon. Na aanmelding geldt een no-show regeling.

Wij zien uit naar uw komst. Kunt u toch niet aanwezig zijn? Laat ons dit zo snel mogelijk weten. U kunt zich altijd laten vervangen door een collega. Vóór 30 augustus 2018 kunt u kosteloos annuleren. Bij annulering na 30 augustus 2018, of bij no-show, wordt het volledige deelnamebedrag excl. btw in rekening gebracht.

Verzeker u van een plaats en meldt u zich vandaag nog aan!

Meld u hier aan