“Hoppin” moet de combinatie van bus, (deel)fiets, (deel)auto en taxi in België makkelijker en sneller maken

De auto parkeren, op de trein stappen en dan een deelfiets naar je eindbestemming nemen? Het is voor niet weinig mensen al een gewoonte. Maar de Vlaamse overheid wil het ook voor occasionele gebruikers veel aantrekkelijker maken. Er komen binnenkort herkenbare overstappunten en een app waarmee je je reis handig kan plannen (en betalen).

De Vlaamse overheid wil een flinke impuls geven aan de zogenoemde ‘combimobiliteit’: dit betekent dat je op één traject verschillende vervoermiddelen combineert. Bijvoorbeeld: je rijdt met de auto naar je lokale station, stapt op de trein, en in de stad van aankomst rij je met een deelfiets verder naar je bestemming. Handig toch? Niet altijd. Als je het slechts af en toe doet, komt er bij het combineren van verschillende vervoersmiddelen heel wat voorbereiding aan te pas. Waar kan ik parkeren, hoe laat vertrekt de trein, waar staan die deelfietsen eigenlijk, en hoe betaal ik daarvoor? Voor sommige mensen is het veel te veel gedoe. Daarom blijven ze kiezen voor de auto. De parkeerkosten en files nemen ze voor lief.

Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil die combimobiliteit een stuk makkelijker maken. Dat doet ze met zogenoemde ‘mobipunten’ en een gloednieuwe app.

Lees het volledige artikel op vrt.be