Gemeente Leiden onderscheiden met twee ESPA Gold Awards

Mobiliteitswethouder Martine Leewis van de gemeente Leiden heeft vandaag twee ESPA Gold Awards in ontvangst genomen. Parkeergarage Ringkade, evenals parkeergarage Soestdijkkade te Leiden zijn onderscheiden met de gouden editie van de European Standard Parking Award: de ESPA Gold Award. Deze award is dé erkenning voor parkeergarages van een uitzonderlijk hoge kwaliteit en wordt in Nederland toegekend en uitgereikt door Vexpan, het platform voor parkeren in Nederland.

De ESPA Gold Awards werden vandaag tijdens een feestelijke bijeenkomst in parkeergarage Ringkade uitgereikt door Vexpan bestuurslid Wouter van Boggelen aan Martine Leewis, portefeuillehouder Mobiliteit.

Martine Leewis: “We zijn blij met deze Gold Awards: een mooie erkenning voor onze bewuste keuze voor kwaliteit, het gebruiksvriendelijke ontwerp én het vakmanschap van de bouwer. Hoogwaardige parkeergarages zijn cruciaal in ons parkeerbeleid: auto’s in de garage in plaats van op straat maakt onze stad leefbaarder.”

ESPA Gold Award

De ESPA is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche, omdat zij de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen wil verhogen. Bij de toetsing wordt gebruik gemaakt van een uitvoerige checklist, waarbij onderdelen als verlichting, gebruiksgemak, veiligheid, comfort en betaalsystemen aan de orde komen. Er zijn twee European Standard Parking Awards te behalen: de Standard Award en de Gold Award.

Ringkade en Soestdijkkade

Door onder andere de hoge scores op de duidelijke informatie bij de in- en uitritten, de veiligheidstechniek en het ontwerp van de hellingbanen hebben beide garages een ESPA Gold Award verdiend. Noemenswaardig voor parkeergarage Ringkade was de goede verlichting in de garage, waar parkeergarage Soestdijkkade de toegankelijkheid voor voetgangers bijzonder goed op orde heeft. De gemeente Leiden investeert in goede parkeerfaciliteiten om de mobiliteit en leefbaarheid van de stad continu te verbeteren.

Foto door Monique Shaw