Fiets parkeren in meeste Amsterdamse fietsenstallingen 1e 24 uur gratis

Vanaf 1 januari 2018 geldt in nog meer Amsterdamse fietsenstallingen het principe: 1e 24 uur gratis. Wie zijn fiets maar één dag stalt, hoeft daarvoor dus niet te betalen.

Op 30 mei 2016 hebben NS, de vervoerregio Amsterdam, ProRail en de gemeente Amsterdam de samenwerkingsovereenkomst Amsterdamse Fietsenstallingen ondertekend en afgesproken naar één fietsparkeer regime in fietsenstallingen bij treinstations en gemeentelijke stadsstallingen toe te werken. Voor wie zijn fiets langer stalt, geldt een dagtarief van €1,25. Maximaal mag men de fiets 28 dagen aaneengesloten in de stalling laten staan.

De prijzen voor een jaarabonnement worden gelijk getrokken met de prijs die de NS hanteert: €75 per jaar. Afwijkende modellen zoals bakfietsen en elektrische scooters parkeren is niet gratis, dit kost €2,50 per dag.

Uit het oogpunt van veiligheid is parkeren met een bakfiets of elektrische scooter vanaf volgend jaar niet meer toegestaan in de stallingen Vijzelstraat en Paradiso. De nieuwe tarieven gelden voor de stallingen Pathé de Munt, Paradiso, Zuidplein, Station RAI en Vijzelstraat.

Via fietsberaad.nl