Fastned gaat snellaadpalen plaatsen bij locaties Albert Heijn

Fastned heeft een overeenkomst gesloten met het vastgoedbedrijf van Albert Heijn voor het plaatsen van snelladers bij drie winkels van de supermarktketen. Als de proef bij de drie supermarkten succesvol verloopt, zullen beide partijen het aantal locaties uitbreiden, laat Fastned weten.

Het bedrijf dat snellaadstations voor elektrische auto’s bouwt en exploiteert opent komende tijd twaalf nieuwe stations langs snelwegen in Nederland. De bouw van deze nieuwe locaties is ondertussen gestart. Ook in Duitsland wordt inmiddels gewerkt aan het neerzetten van snellaadstations door Fastned. De bouw van de eerste achttien stations bij onze oosterburen is inmiddels in een vergevorderd stadium.

Nieuwe locaties

Onlangs opende Fastned drie nieuwe snellaadstations in Nederland, waarmee het totaal aantal op dit moment uitkomt op 66. De locaties zijn te herkennen aan het nieuwe ontwerp. Bovendien zijn op vier stations nieuwe snelladers geplaatst waarmee elektrische auto’s tot 175 kW en zelfs tot 350 kW kunnen laden.

In het eerste kwartaal van 2018 zijn 30 procent van alle Fastned-stations het operationeel break-even punt gepasseerd. Dit betekent dat de operationele kosten van die stations worden gedekt met de daar gegenereerde inkomsten. Verder laat het bedrijf weten dat de afzet in Q1 is gestegen naar 483.487 kWh (+148%) en de omzet naar 210.962 euro (+140%). Het aantal klanten ligt volgens Fastned op dit moment op 8.303. Winst wordt op dit moment nog niet gemaakt door het bedrijf.

 

Lees het volledige artikel op tankpro.nl