EVBox lanceert volgende generatie ultrasnelle laders voor elektrische voertuigen

EVBox, de wereldwijde marktleider in laadstations voor elektrische voertuigen en laadmanagementsoftware, heeft op de CES-show in Las Vegas – ’s werelds grootste evenement voor technologie en innovatie – de nieuwe EVBox Troniq 100 snellader (100 kW) en vernieuwde EVBox Ultroniq ultrasnellader (350 kW) onthuld.

“2020 is niet alleen het begin van een nieuw decennium, maar ook het jaar waarin verwacht wordt dat elektrische voertuigen (EV) de norm worden”, laat EVBox in een persbericht weten. Er is een grote toename in het aantal EV’s dat op de markt komt, en er is een duidelijke mentaliteitsverandering gaande bij automobilisten. Deze verandering betekent dat automobilisten overal willen kunnen laden, of het nu thuis is, op de werkplek, in de supermarkt, buiten een restaurant of bij lange ritten langs de snelweg. De behoefte aan snelle en ultrasnelle laders is daardoor onvermijdelijk.”

EVBox werkt continu aan innovaties in segmenten waarbij snelladen essentieel is, zoals retail en tankstations. De gerenoveerde fabriek in Bordeaux, die in november 2019 werd heropend, stelt EVBox in staat de productie van snelle en ultrasnelle laders tot 450 eenheden per maand te verhogen. Bovendien wordt er continue meer geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling (R&D) gericht nieuwe technologieën zoals V2G (Vehicle-to-Grid).

Lees het volledige artikel op installatieprofs.nl