ESPA Award voor parkeergarage H.J. van Heek in Enschede

Op maandag 31 oktober ontving de wethouder parkeren van de gemeente Enschede uit handen van Wouter van Boggelen namens Vexpan een European Standard Parking Award (ESPA) voor de Parkeergarage van Heek. Dit Europese keurmerk onderstreept de kwaliteit van de garages op het gebied van verlichting, gebruiksgemak, veiligheid en comfort.

De parkeergarage H.J. van Heek is de grootste ondergrondse openbare parkeergarage van Nederland, heeft een oppervlakte van maar liefs 70.000 vierkante meter en biedt plaats aan 1750 auto’s. De parkeergarage is opgeleverd in 2003 en ligt onder het H.J. van Heekplein in hartje centrum. Sinds begin dit jaar parkeren er ook de bezoekers van het nieuw gebouwde Ziekenhuis MST, die via meerdere Tapis Roulants en via een ondergrondse tunnel de loopafstand van ca. 800m naar het ziekenhuis snel kunnen overbruggen. De over 2 lagen verspreide parkeerplaatsen bieden de bezoekers aan Enschede een parkeerplaats dicht bij centrum. Bezoekers uit de regio en opvallend veel van onze oosterburen weten de weg naar de parkeergarage goed te vinden. Bijzonder aan de parkeergarage is de bijzondere vormgeving en de hoge plafonds, waardoor de garage een lichte en ruimtelijke sfeer oproept in plaats van de gebruikelijke benauwende sfeer bij parkeergarages. Ook de innovatieve toepassing van verlichting geeft het geheel een vriendelijke uitstraling.

Foto van links naar rechts: Murat Sal, Albert Schuring, Wethouder Hans van Agteren, Wouter van Boggelen en Timo Kemerink Op Schiphorst

Tags: