Energietransitie tijdens het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2018

Tijdens het Vexpan Nationaal Parkeercongres ‘Transitie in mobiliteit & parkeren. Bent u er klaar voor?’ op 11 oktober a.s. zal Ewald Breunesse, manager energietransitie bij Shell optreden als keynote speaker.

Het verkeer en vervoer gaat richting nul-emissie. In de steden zien wij nu milieuzones om de toegang voor bepaalde voertuigen te beperken – of juist te bevorderen, zoals elektrische voertuigen. Voor de lokale overheden zijn luchtkwaliteit en geluid bepalend, voor de landelijke overheid de klimaatemissies door CO2. Zowel voor het personenvervoer met auto of OV, als voor het goederenvervoer per bestelbus of vrachtwagen gaan de oplossingen richting elektrificatie. Daarbij is momenteel de batterij en laadpaal het sterkst in ontwikkeling en het meest zichtbaar, maar waterstof en de brandstofcel als krachtbron voor de elektromotor is ook in opkomst. Voor parkeergarages betekent dit mogelijke deelname in een laadinfrastructuur en voor wat betreft waterstof de kennis dat de voertuigen veilig gebruik kunnen maken van parkeergarages. Een zeer visionair idee is om de toekomstige parkeergarage te gebruiken als elektriciteitscentrale vanuit de waterstofauto’s. Dit idee is ontstaan op de “Green Village” van de TU Delft.

Het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2018: Transitie in mobiliteit & parkeren. Bent u er klaar voor? vindt op 11 oktober a.s. plaats. Voor meer informatie zie vexpan.nl.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN