Energieneutrale parkeergarage in Leuven

Op campus Arenberg in Leuven wordt gebouwd aan een energieneutrale parkeergarage. In het ontwerp is niet alleen rekening gehouden met de capaciteit, het milieuaspect en de veiligheid, maar is ook veel aandacht besteed aan een hoogstaande architectuur en een goede ruimtelijke inplanting.

De nieuwe garage biedt straks ruimte aan 740 plaatsen over acht lagen (inclusief begane grond), waarvan opdrachtgever imec twee derde zal innemen en de KU Leuven één derde, en een fietsenstalling voor 210 fietsen voor KU Leuven. Voor de KU Leuven vervangt de parkeergarage een huidige openluchtparkeerplaats die deels wordt bestemd voor het nieuwbouwproject Quadrivium, een nieuw onderwijsgebouw. Architect Stéphane Beel heeft bewust gekozen voor een volledig open structuur in plaats van een gesloten parkeergebouw. De impact op de omgeving wordt beperkt door het ontwerp met een smalle kopse gevel, die afgewerkt wordt als groengevel aan de kant van de Celestijnenlaan.

Lees het volledige artikel op betonenstaalbouw.nl