Duurzame mobiliteitsoplossingen dragen bij aan leefbare stad

Samen met steden optrekken om te werken aan het gezonder en duurzamer maken van de stadscentra. Het klinkt tegenstrijdig voor een bedrijf dat zijn brood verdient met parkeren. ‘Maar dat is het niet’, zegt de nieuwe managing director van Parkmobile Benelux (onderdeel van de ParkNow Group), Esther van der Meer. Gemeente Rotterdam en de BMW Group (100% eigenaar van de ParkNow Group) starten een pilot om gezamenlijk vorm te geven aan smart mobility oplossingen voor de stad.

Samenwerken met gemeenten aan grotere doelen zoals een goed georganiseerd parkeerbeleid met als resultaat minder CO2-uitstoot. ‘In Londen werken wij al op deze manier’, vertelt Van der Meer trots. ‘De ParkNow Group, waar Parkmobile ook onder valt, is daar een samenwerking gestart met de gemeente. In het financiële district wordt aan hoger emitterende voertuigen, binnen de zogenaamde ‘vierkante mijl’, een hoger parkeertarief berekend dan aan milieuvriendelijkere auto’s.’

In het meeste recente nummer van VNG Magazine kunt u lezen over hoe Vexpan Premium Partner Parkmobile samen met gemeenten aan de toekomst werkt.

Lees het volledige artikel hier.