De nieuwe ‘contactloze’ samenleving

PARK NOW heeft een whitepaper gepubliceerd over het thema mobiliteit en parkeeroplossingen in het post-corona tijdperk. Hiervoor zijn de Managing Directors in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, de UK en een panel van Europese mobiliteitsexperts geïnterviewd over de impact van de coronacrisis op de wereldwijde mobiliteit, de opkomst van een ‘touch-free’ samenleving, de veerkracht van mobiliteitsaanbieders en de veranderingen op lange termijn.

Download de whitepaper

‘Ongekend’ is het woord dat regelmatig de revue passeert wanneer over de huidige situatie gesproken wordt. Nooit eerder hebben we iets dergelijks gezien. Het opstarten van de maatschappij zal een dynamisch proces zijn, met name voor parkeren en mobiliteit, welke zich in een transformatie bevinden. Cijfermatige inzichten en gefundeerde prognoses zijn noodzakelijk om enigszins te kunnen duiden hoe de nabije toekomst eruit zal gaan zien. Met meer dan 20 miljoen klanten in ruim 930 steden, beschikt PARK NOW over een grote hoeveelheid digitale parkeerdata. We spraken met experts uit de sector en legden hun ideeën voor aan onze leiders in zeven verschillende landen.

Onze panelleden gaven hun mening over de verschillende factoren die een rol spelen, mogelijke uitkomsten, uitdagingen, beschikbare middelen en de niet aflatende zorgen over het milieu. Hoewel hun meningen op detail verschillen, zijn ze eenduidig over de veranderingen die momenteel gaande zijn. Reizen op grote schaal zal waarschijnlijk herstellen, maar mobiliteit zal zich steeds meer richting een ‘shared’ model ontwikkelen. Gemeentes zullen parkeergelegenheid anders in gaan richten. En het belangrijkste, Westerse landen zullen versneld transformeren naar een contactloze samenleving, om zo de gezondheid van haar burgers beter te kunnen waarborgen.

Het coronavirus heeft de evolutie van contactloos betalen voor mobiliteit versneld. Nu de maatregelen versoepeld worden, zal digitaal de nieuwe standaard worden. Autoriteiten zoeken naar manieren om de bevolking veilig en gezond te houden. Betalen voor parkeren bij de automaat is geen goede optie meer.

Digitale parkeerproviders kunnen en moeten nu hun verantwoordelijkheid nemen en helpen om de volksgezondheid in Europa te ondersteunen. Hierin gaan duurzaamheid en gezondheid hand in hand; bijvoorbeeld door het aanbieden van de mogelijkheid om parkeerplekken te reserveren, door inzicht te geven in de beschikbaarheid ervan en door gemeentes ‘emission-based’-oplossingen te bieden waarmee ze het autogebruik van hun burgers kunnen beïnvloeden.

De digitale tools zijn aanwezig om de parkeersector een voorbeeld te laten zijn voor een digitale, contactloze economie. Contactloze parkeeroplossingen kunnen de parkeermeter laten verdwijnen. Maar ze kunnen ook model staan voor een gezondere samenleving, één waar geen plek meer is voor contant geld. Hoe we dit gaan doen? We kijken naar de industrie voor corona, toekomstvoorspellingen van deskundigen uit de sector, uitdagingen en oplossingen na de crisis en naar milieuoverwegingen.

Lees het volledige artikel op Parkmobile.nl