Consumentenbond over parkeerapps

Parkeergeld betalen met een app kan in honderden gemeenten. Het grote voordeel is dat je niet vooraf hoeft in te schatten hoe lang je wilt parkeren. Ook hoef je niet in de rij te staan om te betalen bij de automaat.

Nadelen zijn er ook. Registratie is noodzakelijk en het bedrijf brengt per parkeeractie extra servicekosten in rekening bovenop de standaard parkeerkosten. Er is ook een risico: als het afmelden van een parkeersessie misgaat, loop je kans op hoge rekeningen.

Met de meeste parkeerapps betaal je bovenop de gewone parkeerkosten een tarief voor het gebruik, meestal een vast bedrag per parkeeractie.

De consumentenbond heeft een artikel uitgebracht over de voor- en nadelen van het parkeren met een app en de beste parkeerapps. Het volledige artikel kunt u hier lezen.

 

Oordeel van consumenten

De consumentenbond vroeg hun internetpanel wat zij van hun parkeerapp vinden. De meeste panelleden zijn over het algemeen tevreden. Belangrijkste minpunten volgens het panel zijn problemen met aan- en afmelden en de kosten voor het gebruik van de app, vooral bij kort parkeren.

Via consumentenbond.nl