College onderzoekt toekomstbestendigheid garages

Het college zal ‘zo spoedig’ in de bestaande overleggen met eigenaren en beheerders van ondergrondse parkeergarages in Den Haag de nieuwste ontwikkelingen aankaarten omtrent de brandveiligheid van laadpalen. Daarbij gaat het ondermeer om een reeks aanbevelingen die het Instituut Fysieke Veiligheid IFV heeft gedaan. 

Dat antwoordt wethouder Van Tongeren op vragen van raadslid Dubbelaar van Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Hij kaartte de mogelijke (brand)gevaren van laadpalen in ondergrondse parkeergarages aan naar aanleiding van onder meer berichtgeving door het IFV.

Dat gaf in een reeks aanbevelingen onder meer aan dat elektrische voertuigen zo dicht mogelijk bij de in- of uitgang moeten worden geparkeerd, dat laadpalen daar dan ook moeten komen, dat de palen bij voorkeur bij afvoerkanalen worden geplaatst, en dat er voor een deugdelijke aanrijdbeveiliging van de laadpalen wordt gezorgd. Ook pleit het instituut voor een noodstop/noodknop bij de toegang en geeft het aan dat de installatie van sprinklers of watermistsystemen ‘altijd een welkome maatregel om branduitbreiding te voorkomen’.

Lees het volledige artikel op dagblad070.nl.