Vexpan reikt ESPA Gold Award uit aan Parkeergarage Lammermarkt

Op woensdag 19 april jl. is Parkeergarage Lammermarkt officieel geopend. De parkeergarage is vlak voor de opening gekeurd en werd tijdens de feestelijke opening bekroond met de gouden editie van de European Standard Parking Award: de ESPA Gold Award. Deze award is dé onderscheiding voor parkeergarages van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Hiermee is Parkeergarage Lammermarkt de vijfde parkeergarage in Nederland met een ESPA Gold Award.

De ESPA Gold Award is door de European Parking Association (EPA) in het leven geroepen om parkeergarages van topkwaliteit te onderscheiden van de standaard waaraan iedere parkeergarage zou moeten voldoen. Paul Laudy, wethouder Bouw en Openbare Ruimte van de gemeente Leiden nam de award in ontvangst: “We zijn ongelooflijk blij met de hoge kwaliteit die Dura Vermeer- BESIX heeft weten te realiseren. Met veel trots neem ik deze mooie award in ontvangst. Dit onderstreept nog eens dat de parkeergarage Lammermarkt een echte toevoeging is aan onze gastvrije binnenstad.”

Bijzonder bouwwerk

De afgelopen tweeëneenhalf jaar is gebouwd aan Parkeergarage Lammermarkt door Combinatie Parkeergarages Leiden Dura Vermeer–BESIX. Het is een bijzonder bouwwerk geworden: een spiraal van zeven verdiepingen met lichte en ruime parkeerplekken, hoogwaardig afgewerkt, 22 meter de diepte in. De parkeergarage biedt 525 extra parkeerplekken op loopafstand van het Leidse centrum en geeft hiermee een impuls aan de economische en toeristische ambities van de stad. Bovenop de Lammermarkt wordt een groen evenementenplein gerealiseerd. Zo wordt de Leidse binnenstad nog aantrekkelijker voor bewoners, ondernemers en bezoekers van binnen en buiten de regio.

Foto: Buro JP 

Tags: