Snellaadstation en slimme laadpalen

Rotterdam zet een nieuwe stap naar schone mobiliteit met de opening van het eerste snellaadstation voor elektrische auto’s én het plaatsen van slimme laadpalen in alle stadsgarages. De eerste 42 zijn in de Schouwburgpleingarage geplaatst.

Met het snellaadstation aan de Stadionweg in Rotterdam-Zuid wil de gemeente veelrijders (bijvoorbeeld taxi’s en bestelbussen) ondersteunen bij de overstap naar elektrisch rijden. En binnenkort kunnen bezoekers van de stadsgarages overal de laadpalen met smart charging technieken gebruiken. De parkeergarages Kralingse Zoom en Kruisplein krijgen de komende vier tot zes weken laadpunten. Daarna volgt er elke maand een oplevering. Deze maatregelen dragen bij aan een schonere lucht en een gezondere stad.

Stad van de toekomst

Daarnaast wil de gemeente in totaal 1.000 slimme laadpunten installeren in gemeentelijke parkeergarages om het gebruik van elektrisch vervoer te stimuleren. Elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig en dragen bij aan een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving. De verwachting is dat het aantal elektrische auto’s de komende jaren toeneemt, onder andere door subsidieregelingen en omdat er steeds meer betaalbare modellen op de markt verschijnen.

Lees het volledige artikel op rotterdam.nl