E-bike to go, duurzame mobiliteitsoplossing voor de last mile

Q-Park biedt in samenwerking met e-bike to go elektrische fietsen aan die eenvoudig via de smartphone te huren zijn. Hiermee kan snel, duurzaam en eenvoudig de ‘last mile’ naar de eindbestemming in de binnenstad worden afgelegd. Het initiatief start in Amsterdam en Den Haag en wordt bij succes in heel Nederland uitgerold.

“Niet alleen sluit dit goed aan bij onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen, het is ook een mooi voorbeeld van ‘smart mobility’-toepassingen, waar onze klanten steeds meer om vragen”, aldus Mark van Haasteren, algemeen directeur van Q-Park Nederland. “Hierbij groeien hoogwaardige parkeerlocaties uit tot ‘mobiliteitshubs’, die mensen in staat stellen om verschillende vervoersvormen te combineren om sneller en zonder gedoe van A naar B te reizen. Het ontzorgen van onze klanten staat daarbij voor ons centraal.”

App-gestuurd slot

“Vooral in de grote steden is een e-bike een aantrekkelijk alternatief voor de auto”, vult e-bike-to-go oprichter Jelle Visser aan. “Geen files en je kunt overal binnendoor. Bovendien is het gebruik van onze e-bikes kinderlijk eenvoudig. Via onze app kan de fiets van het slot gehaald en afgerekend worden. Voor vijf euro kan men vijf uur op pad. Daarmee krijgt Nederland ruim vijftig jaar na het ‘witte fietsenplan’ een eigen deelfietsenplan, versie 2.0.”

Locaties

Vanaf 6 juni jl. zijn de e-bikes beschikbaar bij Q-Park CS New Babylon nabij Den Haag Centraal, Q-Park Mahler aan de Zuidas en Q-Park de Bijenkorf; beide in Amsterdam. De e-bikes hebben een actieradius van ruim zestig kilometer en worden compleet met led-verlichting en een handige krat beschikbaar gesteld. Op slot zetten kan overal, afmelden kan ook op andere e-bike to go locaties, onder andere bij het Westerpark en het NDSM-terrein in Amsterdam.