Zorg voor parkeren (exclusief voor ziekenhuizen)

Kaart wordt geladen...

Datum/tijdstip
Datum - 27/09/2018
13:30-17:30

Locatie

Almazalen Onderwijsinstituut Zorg & Welzijn Vrije Universiteit Amsterdam

Categorie


Foto door Too van Velzen

Kennisbijeenkomst voor (universitaire) ziekenhuizen

Vexpan organiseert op 27 september a.s. een kennisbijeenkomst voor (universitaire) ziekenhuizen, specifiek bedoeld voor diegenen die binnen ziekenhuizen belast zijn met de oplossing van parkeervraagstukken, het parkeerbeleid en/of de uitvoering ervan.

Waarom deze bijeenkomst?

Het bezoek van onze patiënten begint met parkeren. Hoe zorgen we ervoor dat de stress voor de patiënt niet al begint bij het vinden van een parkeerplek?

En wat doen we met de parkeerkosten? Moet parkeren zichzelf betalen? Moeten patiënten die regelmatig in het ziekenhuis moeten zijn na een verblijf van twee uur gratis kunnen parkeren? Hoe regel ik dat dan en gaat dat niet ten koste van het budget voor medische zorg?

We hebben te weinig parkeerplaatsen beschikbaar voor onze medewerkers. Hoe lossen we dat op een goede manier op?

Hoe gaan we om met de beschikbare (parkeer)ruimte die we hebben en met (her)ontwikkeling? En als de ruimte schaars is, welke keuzes maken we dan voor het parkeren van personeel en de patiënten? Wel of niet bouwen vanuit toekomstig gebruik?

Programma

13.30 uur Ontvangst
14.00 uur Start programma – introductie door gespreksleider (Ernst Bos, Spark):
– Waarom deze bijeenkomst
– Wat is/doet Vexpan?
* Beleidsthema’s (Jan Paul Paardekooper, directeur parkeerbedrijf VU-VUmc)
Waarom doen we wat we doen? Wat is de rol van het parkeerbedrijf? In welke fysieke en bestuurlijke omgeving opereren wij? Hoe ga ik om schaarse ruimte en de vraag uit de omgeving? Wat betekent dat voor parkeren/reguleren?
* Parkeren in de hal (Annelies ten Broek, manager kenniskern Faclitair Bedrijf & Huisvesting, Amphia Ziekenhuis Breda)
De kwaliteit van zorg begin bij parkeren. Zowel patiënten als medewerkers hebben parkeerruimte nodig. Hoe verdelen we die schaarse ruimte en met welk parkeerbeleid trachten we het autogebruik te beïnvloeden? En hoe regelen we dat tenslotte? Zelf doen of uitbesteden?
* Pauze
* Bouwen & ontwikkelen (Ed van Savooyen, Spark en Perry Kieboom, PTG Advies)
Aan elk (ver)nieuwbouwproject is het parkeervraagstuk onlosmakelijk verbonden. Hoe en op welk moment maken we welke keuzes? Over locatie en omvang. Over kwaliteit en duurzaamheid. Over tijdelijke oplossingen en permanente. En zeker over financiën en de specifieke afwegingen die daarbij plaatsvinden.
* Paneldiscussie
16.30 uur Borrel

 

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor diegenen die binnen ziekenhuizen belast zijn met de oplossing van parkeervraagstukken, het parkeerbeleid en/of de uitvoering ervan.

Kent u mensen voor wie de bijeenkomst ook interessant is? Geef dan hun naam, functie en e-mailadres even door. Dan ontvangen ook zij een uitnodiging.

Waar?

De bijeenkomst wordt gehouden in de Alma Zalen in het Opleidingsinstituut Zorg en Welzijn van de Vrije Universiteit in Amsterdam op de 10e en 11e etage met schitterend uitzicht op de Zuidas en de stad Amsterdam.

Inschrijven en kosten

De deelnamekosten bedragen slechts € 150,00 excl. btw per persoon.

Wij zien uit naar uw komst. Kunt u toch niet aanwezig zijn? Laat ons dit zo snel mogelijk weten. U kunt zich altijd laten vervangen door een collega. Vóór 20 september kunt u kosteloos annuleren. Bij annulering na 20 september 2018, of bij no-show, zijn wij genoodzaakt om een bedrag van € 75,00 excl. btw per persoon in rekening te brengen.

U kunt zich hier aanmelden