Vexpan Lunchbijeenkomst 17 maart 2022

Kaart niet beschikbaar

Datum/tijdstip
Datum - 17/03/2022
11:00-12:00

Categorie

Geen


Lunchbijeenkomst 17 maart as, ‘Gehandicaptenparkeerplaatsen’

Hier kunt u zich aanmelden:

Bio 
Gerard de Nooij studeerde Facility Management als hij op zijn 23e een dwarslaesie overhoudt aan een motorongeval. Wanneer hij na zijn revalidatie zijn leven weer wil oppakken, ervaart hij als rolstoelgebruiker welke letterlijke drempels er in het alledaagse leven zijn. Hij rondt zijn studie af en richt het bedrijf Ongehinderd op. Gerard begint met een vriend maar als snel wordt het team uitgebreid. Ondertussen heeft het bedrijf uit Eindhoven een team van zo’n kleine 50 medewerkers.

Ongehinderd 
Ongehinderd zet zich in de voor toegankelijkheid van Nederland. Met de gelijknamige app en website kunnen mensen met alle soorten beperkingen altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. Het team van Inspecteurs en Adviseurs Toegankelijkheid brengt locaties in kaart voor de app. De locaties krijgen advies over verbetermogelijkheden op basis van de richtlijnen van het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. Bestaande locaties krijgen advies, maar ook nieuwbouw, verbouw en renovatieprojecten. Meer dan 150.000 mensen maken actief gebruik van de app en website. Duizenden grote en kleinere organisaties, waaronder bijna 100 gemeenten zijn al aangesloten en maken gebruik van de diensten van het bedrijf.

Presentatie
Gehandicaptenparkeerplaatsen, als beheerders van parkeervoorzieningen kennen we die wel, we maken de vakken wat groter en plaatsen er een bordje bij met een rolstoel erop. Veel meer komt er niet bij kijken. Of wel? Wat kom je in de praktijk allemaal tegen als je een beperking hebt en wilt parkeren? Om welke beperkingen gaat het eigenlijk? Vanzelfsprekend willen we toegankelijk zijn, maar wat is er wettelijk verplicht en hoe geef je daar praktisch invulling aan? En wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor: de eigenaar, beheerder of vergunningverstrekker? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens de presentatie van Gerard de Nooij. Vanuit zijn ervaring als rolstoelgebruiker, maar ook als toegankelijkheidsprofessional.

Voor deelname aan deze lunchbijeenkomst kunt u zich hier inschrijven