Vexpan digitale lunchbijeenkomst: brandveiligheid van parkeergarages en alternatieve brandstoffen

Kaart niet beschikbaar

Datum/tijdstip
Datum - 12/11/2020-26/11/2020
09:00-10:00

Categorie


Ontwikkelingen, zekerheden en onzekerheden voor brandveiligheid van parkeergarages en alternatieve brandstoffen

Op 12 november a.s. organiseert Vexpan van 11.00 – 12.00 uur een digitale lunchbijeenkomst over de ontwikkelingen, zekerheden en onzekerheden voor brandveiligheid van parkeergarages en alternatieve brandstoffen. Daan Jansen van Royal HaskoningDHV zal een inkijk geven over het werken met een risico-model en de risico’s van alternatieve brandstoffen.

 

De digitale lunchbijeenkomst geeft inzicht in het ontwikkelingstraject en de huidige status van de ontwikkeling van de nieuwe norm en gaat dieper in de resultaten van een aanvullend onderzoek naar de specifieke risico’s die verbonden zijn met de nieuwe, alternatieve brandstoffen zoals de elektrische batterijen en gassen (CNG, LNG, Waterstof). Regelmatig komen de nieuwe energiedragers in het nieuws, al dan niet in relatie gebracht tot branden. Zijn deze nieuwe energiedragers echt zo gevaarlijk als ze worden geacht, of is dit eenzijdig belicht? En wat zijn dan de specifieke risico’s waar rekening mee gehouden moet worden, hoe groot is de kans op een incident en wat kunnen we er tegen doen? De digitale bijeenkomst beoogt een evenwichtig beeld van de risico’s te geven zodat iedereen begrijpt welke uitdaging er is voor de toekomst.

Daan Jansen

Daan Jansen is sinds 2007 werkzaam als Senior Adviseur Brandveiligheid en teamleider van de afdeling Fire Safety en Security bij Royal HaskoningDHV. Hij is in 2007 afgestudeerd als bouwfysicus aan de Technische Universiteit Eindhoven en hij heeft aanvullend van 2008 tot 2010 Fire Safety Engineering gestudeerd aan de Universiteit van Gent. Het afstudeeronderzoek voor deze studie had als onderwerp parkeergarages. In zijn werk als adviseur brandveiligheid is hij betrokken bij ontwikkeling, renovatie en beheer van complexe bouwwerken, waaronder parkeergarages. Sinds 2016 is Daan als auteur betrokken bij de nieuw te ontwikkelen norm over ‘Integrale brandveiligheid van Parkeergarages’.

DIGITALE LUNCHBIJEENKOMSTEN

Normaliter organiseert Vexpan viermaal per jaar een lunchbijeenkomst waar u twee uur lang, onder het genot van een lunch, een presentatie kon bijwonen. De digitale lunchbijeenkomsten zijn een reeks webinars die in plaats van deze reguliere lunchbijeenkomsten plaatsvinden.

AANMELDEN

U kunt zich hier aanmelden voor de bijeenkomst.

U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail, met daarin alle relevante informatie.

Deelname aan de digitale lunchbijeenkomst is gratis voor Vexpan-leden. Voor niet-leden bedraagt deelname € 150,- (excl. btw).
Niet-leden die de digitale lunchbijeenkomst voor het eerst bijwonen krijgen 50% korting!
​Na aanmelden ontvangt u een factuur.