[WEBINAR] Lunchbijeenkomst – Parkeergarages als luchtzuiverende longen in binnensteden

Kaart niet beschikbaar

Datum/tijdstip
Datum - 14/05/2020
11:00-12:00

Categorie


Op 14 mei staat er een Vexpan lunchbijeenkomst ‘parkeergarages als luchtzuiverende longen in binnensteden’ gepland. Door de huidige situatie kan dit niet in de gebruikelijke setting plaatsvinden. Daarom heeft Vexpan ervoor gekozen om van deze lunchbijeenkomst een gratis bij te wonen online-lunchbijeenkomst te maken. Zowel niet-leden als leden van Vexpan kunnen de lunchbijeenkomst bijwonen.

De lunchbijeenkomst vindt daarom als webinar op 14 mei a.s. plaats. We beginnen de lunchbijeenkomst een uurtje eerder dan gebruikelijk, van 11 uur tot ongeveer 12 uur.

Tijdens de lunchbijeenkomst zal ENS Clean Air Solutions als spreker optreden en u meer vertellen over parkeergarages als luchtzuiverende longen in binnensteden.

U kunt het webinar volgen vanaf uw computer, tablet of telefoon. Tijdens het webinar kunt u live uw vragen insturen voor de spreker!

Aanmelden

Luchtvervuiling

Een goede luchtkwaliteit is belangrijk voor de leefbaarheid in een stad, maar in veel Nederlandse steden is de luchtkwaliteit ondermaats en dit heeft een belangrijke impact op onze gezondheid. In een stad zijn vele bronnen van luchtverontreiniging aanwezig, zoals verkeer en industrie, maar een groot deel van de vervuiling is ook afkomstig van buiten de stad. Als bestuursmaatregel ter verbetering van de luchtkwaliteit is in januari het Schone Lucht Akkoord ondertekend met daarin een uitdagende opgave: 50% gezondheidswinst in 2030 t.o.v. 2016.

Parkeergarages als belangrijk onderdeel van de oplossing

Er is veel aandacht voor het verbeteren van de leefbaarheid in steden. Parkeergarages kunnen hier een grote bijdrage aan leveren. Door de centrale ligging kunnen parkeergarages gebruikt worden als middel om schonere lucht in steden te creëren. Hiermee krijgt de parkeergarage een extra functie als luchtzuiverende long in de stad.

Longen van de Stad

Stadsbesturen nemen uiteenlopende maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. In aanvulling hierop is het concept ‘Longen van de Stad’ ontwikkeld, waarin bestaande voorzieningen in de stad toegevoegde waarde krijgen als luchtzuivering. Door de aanwezige verontreiniging actief weg te nemen, wordt ook de luchtkwaliteit in het omliggende gebied verbeterd. Dit concept kan worden toegepast in publieke gebouwen, civiele werken en in voorzieningen op straat, zoals OV-stations, straatmeubilair en drukke verkeersknooppunten, maar ook in parkeergarages, tunnels, bus-, trein- en metrostations.

Aanmelden

De lunchbijeenkomst vindt plaats in een setting die anders is dan normaal. Als u interesse hebt kunt zich hier kosteloos aanmelden. U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail, met daarin alle relevante informatie.

Klik hier om u aan te melden