Kenniscafé MaaS en parkeren

Kaart niet beschikbaar

Datum/tijdstip
Datum - 16/05/2019
13:00-17:00

Categorie


Mobility as a Service (MaaS) kan grote gevolgen hebben voor verkeer en vervoer. De toenemende beschikbaarheid van (deel)mobiliteitsoplossingen heeft effect op het mobiliteitssysteem maar daarmee ook op de ruimtelijke ordening. Denk aan de invloed op parkeernormen, de inrichting van de openbare ruimte en stedelijk groen.

Wat doet een MaaS-concept met de parkeeropbrengst en vastgoedwaardes? Zorgt MaaS voor een versnelling van de transitie van bezit naar gebruik? Hoe gaat een gemeente hiermee om? Hoe organiseer je de parkeerdatastroom?

Op 16 mei 2019 organiseert CROW in Utrecht het MaaS Kenniscafé. In dit kenniscafé wordt dieper ingegaan op de wisselwerking tussen MaaS en parkeren. Aan de hand van inspirerende voorbeelden uit Rotterdam (gemeentelijk perspectief), Servicehuis Parkeren en Verblijfsrechten (data-uitwisseling) en ParkMobile (aanbieder van digitale diensten) kunnen wij op onderzoek: wat betekent ‘parkeren’ voor de ontwikkeling van MaaS? En welke lessen kunnen we nu al trekken uit de ervaringen die deze spelers hebben met de integratie van (openbare) assets, commerciële dienstverlening en de data die daarvoor nodig is?

Discussieer mee en help de nationale kennisagenda verder te vullen. Aanmelding kan via crow.nl