Innovatietour Transferium Deutersestraat ’s-Hertogenbosch

Kaart wordt geladen...

Datum/tijdstip
Datum - 06/09/2018
13:00-18:00

Locatie

P+R Transferium Deutersestraat

Categorie


De gemeente ‘s-Hertogenbosch wil toe naar een autoluw centrum. Daarom verrijzen rond de oude binnenstad meerdere transferia. Eén daarvan is het transferium Deutersestraat, bedoeld voor bezoekers van de binnenstad en werknemers van het nabijgelegen Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De unieke ligging van het transferium, nabij een Natura 2000-gebied, vroeg om een zorgvuldige inpassing met aandacht en respect voor de omgeving. De transferiumgarage is dan ook de ‘groenste’ transferiumgarage van Nederland in de breedste zin van het woord.

Batterij voor de stad

De 1500 zonnepanelen op het dak van het gebouw leveren twee keer zoveel energie dan dat de parkeergarage gebruikt. Deze energie wordt opgeslagen en op een slimme manier ingezet voor bijvoorbeeld het opladen van fietsen, auto’s en transferiumbussen. Het transferium is daarmee een batterij voor de stad.

Het parkeergebouw krijgt de komende jaren een natuurlijke en wintergroene gevel die de uitstraling van licht en geluid naar buiten toe zoveel mogelijk beperkt. De beplanting tegen de gevel vangt gedurende het gehele jaar fijnstof af en zal met de seizoenen mee veranderen door een mix aan plantsoorten. Het op 22 april geopende transferium heeft het ‘gebiedslabel A’ van NL Greenlabel ontvangen.

Tijdens de innovatietour bezoeken we het transferium en zullen diverse bij het project betrokken sprekers, vanuit verschillende invalshoeken, ingaan op de thema’s groen, duurzaamheid en innovatie. Tevens zal er een ESPA-Award uitgereikt worden aan wethouder Ufuk Kâhya.

Programma

13.00 uur Parkeren in Transferium Deutersestraat
Ontvangst met koffie en een versnapering in de parkeergarage bij de mobiele koffiebar, gevolgd door een korte rondleiding.
14.00 uur Transferiumbus
Vertrek met transferiumbus, uitstappen bij halte Stadskantoor in het centrum (met een parkeerticket, u aangeboden door de gemeente ’s-Hertogenbosch, kunnen vier mensen gratis met de bus); bussen rijden elke 10 minuten.
Vanaf de halte 7 minuten lopen naar de Pleitzaal van Muzerije, Hinthamerstraat 74, ’s-Hertogenbosch.
14.45 uur Uitreiking van de ESPA Award
Vervolg programma in de Muzerije met allereerst de uitreiking van de ESPA Award voor de transferiumgarage aan wethouder Ufuk Kâhya, die in zijn portefeuille heeft Duurzame mobiliteit, Talentontwikkeling en Welzijn).
15.00 uur Groenste transferium van Nederland
Gemeente ’s-Hertogenbosch heeft de ambitie om een duurzame gemeente te zijn. In het project Transferium Deutersestraat is de handschoen opgepakt om het groenste transferium van Nederland te creëren. Raoul Beckers, projectmanager van de gemeente ’s-Hertogenbosch neemt ons in zijn verhaal mee in de thema’s en aanpak die aan de wieg stonden van het succes.
15.25 uur Q&A
15.30 uur NL Greenlabel
NL Greenlabel is gespecialiseerd in het meetbaar verduurzamen van de leefomgeving. Veel gemeenten en (groen)ontwikkelaars willen weten: hoe groen zijn we bezig? Waar zitten we op de schaal van verduurzaming? Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel vertelt over het werken met duurzaamheidspaspoorten om zo te komen tot een aantoonbaar gezonde woon-, werk- en leefomgeving die goed is voor zowel mens als natuur.
15.55 uur Q&A
16.00 uur Het ontwerp en de realisatie van het groenste transferium van Nederland
Floris Peeters van JHK Architecten en Frenk Prins van Ballast Nedam Parking gaan in op de wijze waarop de ambitie voor het realiseren van het groenste transferium van Nederland is vertaald in het ontwerp en de uitvoering.

Groen in de breedste zin van het woord, met minimale overlast voor de omgeving tijdens de bouw en in het dagelijks gebruik.

16.25 uur Q&A
16.30 uur EVConsult is expert in elektrische mobiliteit.
De transitie naar Elektrisch Vervoer (EV) en duurzame energie heeft impact op elke private en publieke partij. Auto’s, bussen, taxi’s en vrachtvoertuigen zullen binnen afzienbare tijd elektrisch zijn. Hierdoor verandert de energiebehoefte en worden nieuwe eisen gesteld aan de openbare ruimte, bedrijventerreinen, (overheids-) gebouwen en parkeervoorzieningen. EVConsult helpt zowel nationale als internationale overheden en bedrijven bij het versnellen van de transitie naar 100% zero emissie mobiliteit.

Ruud van Sloten van EVConsult gaat in op deze thema’s en de mogelijkheden van slimme laadinfra als onderdeel van duurzame energiesystemen. Daarnaast is er aandacht voor de praktische kant van laadinfra in parkeergarages met betrekking tot specs, prijsstelling, organisatiestructuur, inkoop/contractvorm en innovaties.

16.55 uur Q&A
17.00 uur Borrel
18.00 uur Einde programma; Ieder voor zich terug met de transferiumbus naar de transferiumgarage

 

Inschrijven

Zowel leden van Vexpan als niet-leden zijn van harte uitgenodigd aan deze unieke innovatietour deel te nemen.
Vexpan-leden betalen een eigen bedrage van slechts EUR 45,00 per persoon excl. btw; niet-leden betalen EUR 95,00 excl. btw per persoon. Na aanmelding geldt een no-show regeling.

Wij zien uit naar uw komst. Kunt u toch niet aanwezig zijn? Laat ons dit zo snel mogelijk weten. U kunt zich altijd laten vervangen door een collega. Vóór 30 augustus 2018 kunt u kosteloos annuleren. Bij annulering na 30 augustus 2018, of bij no-show, wordt het volledige deelnamebedrag excl. btw in rekening gebracht.

Verzeker u van een plaats en meldt u zich vandaag nog aan!

Meld u hier aan