Ondertekening convenant ‘Laadinfrastructuur in Parkeergarages’ & presentatie ’25 jaar ervaring met elektrisch rijden/laden; Wat kan Nederland hier van leren?’

Kaart niet beschikbaar

Datum/tijdstip
Datum - 04/03/2021
10:30-12:30

Categorie


Op donderdag 4 maart a.s. zullen de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven en Vexpan-voorzitter Andre Wielaard, namens Vexpan, het convenant ‘laadinfrastructuur in parkeergarages’ ondertekenen, als vervolg op de intentieverklaring uit oktober 2019. I&W en Vexpan zullen ook in de toekomst intensief blijven samenwerken om de uitrol van de laadinfrastructuur in parkeergarages te stimuleren en faciliteren.

Aansluitend is er een presentatie van Sveinung André Kvalø van de Norwegian Electric Car Association over 25 jaar ervaring met elektrisch rijden/laden in Noorwegen en wat wij hier van in Nederland kunnen leren. De bijeenkomst is gratis bij te wonen. De presentatie zal voor een groot deel in het Engels worden verzorgd.

25 jaar ervaring met elektrisch rijden/laden

Noorwegen heeft één van de meest ambitieuze groene doelstellingen ter wereld. Op het gebied van elektrisch rijden is Noorwegen tevens koploper: het aandeel verkochte elektrische auto’s was daar afgelopen jaar 54.3% van het totaal aantal verkochte auto’s en vanaf 2025 mag er geen enkele auto op fossiele brandstof meer nieuw worden verkocht.

Door hun voorsprong hebben de Noren veel ervaring opgedaan en Sveinung zal tijdens zijn presentatie ingaan op alle aspecten van het succes van elektrische auto’s, wat zij hebben geleerd en wat we er hier in Nederland van kunnen leren.

Spreker: Sveinung André Kvalø

Sveinung André Kvalø has a Master’s Degree in Economics from the University in Oslo. Sveinung has 20 years’ experience with economic analyses on transport and energy in both private and public sector. He has worked with national climate policies and international climate negotiations and is one of the leading EV policy experts in Norway. He has extensive knowledge on environmental transport and sustainable urban development.

Na de presentatie is er ruim tijd gereserveerd voor het stellen van vragen.

Aanmelden

Zowel leden van Vexpan, als niet-leden kunnen de bijeenkomst bijwonen. Deelname is gratis.