Proeftuin voor zelfrijdende auto’s geopend

Minister Schultz (Infrastructuur) heeft 27 juni 2017 in The Green Village van de TU Delft een onderzoekscentrum en praktijklab voor zelfrijdende auto’s geopend. Het Research Lab Automated Driving Delft (RADD) gaat samenwerken met de metropoolregio Rotterdam-Den Haag om nieuwe technieken en concepten in het openbaar te testen.

Het RADD biedt kennisinstellingen, bedrijven en de overheid faciliteiten om producten, concepten of modellen voor zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. De metropoolregio Rotterdam-Den Haag zorgt voor experimenteerruimte om de resultaten uit het lab te testen.

Testen op de weg vinden in overleg met het ministerie plaats. Het gebied waarvoor plannen zijn om op de openbare weg te testen bestrijkt de omgeving van Rotterdam, Den Haag, Leiden, Delft, Rijswijk, Capelle a/d IJssel, Schiedam en Leidschendam-Voorburg.

Daarnaast zoeken het RADD en de metropoolregio aansluiting bij andere proeftuinen en -projecten, zoals Smart City Dordrecht en de hogeronderwijsinstelling NHTV in Breda. Op die manier moet optimale kennisuitwisseling plaatsvinden en het regionale bedrijfsleven betrokken worden bij nieuwe ideeën en kansen.

(Bron: Rijksoverheid.nl)