Kom naar de lunchbijeenkomst ‘Be in charge’!

Op donderdag 15 februari organiseert Vexpan een lunchbijeenkomst over elektrisch laden bij on- en offstreet parkeren. Sprekers van Goudappel Coffeng en Over Morgen gaan in op de vraag hoe gemeenten kunnen zorgen voor een toekomstbestendige uitrol van een netwerk van publieke laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Het door het kabinet gepresenteerde regeerakkoord is er duidelijk over: vanaf 2030 mogen er uitsluitend nog emissieloze (elektrische) voertuigen worden verkocht. Een essentiële randvoorwaarde hiervoor is het voldoende beschikbaar zijn van publieke laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. Hoewel de markt voor realisatie en exploitatie aan zet is, hebben lokale overheden hierin ook een cruciale rol omdat het zich afspeelt in de openbare ruimte. Hoe kun je hier nu, als lokale overheid, handen en voeten aan geven?

Aukje van de Reijt en Niels Voogt (adviseurs parkeren en locatieontwikkeling bij Goudappel Coffeng) en Mark Verbeet (Adviseur elektrische mobiliteit en energietransitie bij Over Morgen) hebben zich toegelegd op de invulling van deze vraag. Zo hebben zij gezamenlijk de kencijfers ontwikkeld voor het plaatsen van laadpunten in Nederland.

Leden van Vexpan kunnen deze lunchbijeenkomst voor € 75,- excl. btw bijwonen. Van niet-leden vragen we € 150,- excl. btw.

Meer informatie en aanmelden vindt u hier.