Inzet scanauto’s: meer opbrengst, minder agressie

Miljoeneninkomsten

De vier grote steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam gebruiken nu allemaal scanauto’s, net als steden zoals Haarlem, Groningen en Delft. En dat levert flinke financiële voordelen op.

Steden die werken met de scanauto zijn dankzij de digitalisering van het controleren niet alleen minder geld kwijt. Ook de inkomsten stegen uit het parkeerbeleid.

Meer controles

De financiële voordelen van de scanauto’s houden niet op bij de hogere inkomsten. Er kunnen namelijk ook meer controles worden uitgevoerd, in Utrecht bijvoorbeeld twee keer zo veel. En in Den Haag gebeurt dat inmiddels met de helft van het aantal controleurs.

Minder agressie

Een bijkomend voordeel van controleren vanuit een auto is de afname van bedreigingen en geweld tegen parkeerwachters. In Rotterdam en Den Haag zijn nog maar enkele incidenten van agressie tegen parkeerwachten, terwijl dat in de Hofstad ‘aan de orde van de dag’ was. Ook in Amsterdam is het aantal incidenten ‘bijna nihil’. In Utrecht lijkt het geen verschil te maken, in Delft en Haarlem is het niet bekend.

Lees het volledige bericht op rtlz.nl