Fondation des Parkings Genève doet proef digitaal parkeerhandhaven

Tot eind november 2016 doet Fondation des Parkings Genève (FDP Genève) een proef met digitaal parkeerhandhaven met scanauto’s, scanscooter en digitaal scanverwerkingsplatform van Agendum. De oplossing die al jaren met succes in verschillende Nederlandse gemeenten wordt toegepast, wordt nu meer en meer in het buitenland omarmd.

Het doel van de proef in Geneve is tweeledig. FDP Genève wil de betalingsbereidheid onder parkerende automobilist verhogen en parkeerhandhaving efficiënter en doelmatiger maken. Na de proef volgt een evaluatie om te bepalen in welke vorm deze nieuwe manier van parkeerhandhaven in Genève worden ingezet.

FDP Genève gebruikt tijdens de proef het digitale scanverwerkingsplatform van Agendum. Het platform verwerkt de grote hoeveelheid kentekenscans op zo’n manier dat alleen de scans met de grootste kans op een naheffing opgevolgd hoeven te worden. Het resultaat is een handhaafproces met lagere kosten, hogere inkomsten en volledig inzicht in de resultaten. Voor de proef worden scanauto’s met kentekenherkenning van ARVOO en Genetec ingezet. Voor de opvolging op straat wordt gebruik gemaakt van PDA software van Sigmax.

Nederland loopt voorop met deze manier van parkeerhandhaven. Na steden als Amsterdam, Utrecht, Haarlem, omarmen nu ook andere Nederlandse en Europese steden deze in 2007 door Agendum ontwikkelde handhaafoplossing.