Betaald parkeren moet einde maken aan parkeeroverlast op Scheveningen

De parkeeroverlast op Scheveningen wordt nog dit jaar aangepakt. Dat zegt wethouder Tom de Bruijn van Verkeer. “Bewoners en ondernemers op Scheveningen hebben al jaren last van de vele dagjesmensen die hun auto in de woonwijk parkeren in plaats van in de daarvoor bedoelde parkeergarages.”

“Het stadsbestuur heeft mede op verzoek van bewoners besloten om in het Haven-, Staten- en Geuzenkwartier vanaf 30 november betaald parkeren in te voeren”, vertelt De Bruijn. “Op deze manier zal er een einde komen aan de enorme parkeerdruk en het zoekverkeer voor bewoners en ondernemers in dit stadsdeel.” De nieuwe regeling is de eerste grote maatregel van de Verkeersvisie die wordt gerealiseerd.

“Scheveningen is een geweldige badplaats waar toeristen graag komen”, zegt de wethouder. “We stimuleren als gemeente bezoekers zoveel mogelijk om met het openbaar vervoer te komen. Daarvoor is er deze zomer zelfs een Park en Beach in Babylon geopend. Maar uiteraard zijn er ook bezoekers die liever met de auto komen. Wij willen graag dat zij de parkeergarages gaan gebruiken. Deze maatregelen moeten daaraan bijdragen. Hiermee kom ik tegemoet aan een wens van veel bewoners.”

Garages goedkoper dan op straat

Om ervoor te zorgen dat bezoekers aan Scheveningen ook echt de garages gaan gebruiken, is parkeren in de garages straks goedkoper dan op straat. Het tarief in de garages ligt tussen de 2,40 en drie euro per uur, terwijl parkeren op straat 3,50 euro gaat kosten. Bij de haven wordt het uurtarief vooralsnog gedurende drie jaar maximaal 1,70 euro.

Via denhaagfm.nl