Arnhem introduceert ‘stadsparkeren’

Vanaf 22 december 2014 kunnen inwoners en bezoekers van Arnhem gebruikmaken van een nieuwe mogelijkheid om te betalen voor het parkeren: stadsparkeren.

In de binnenstad staan er 33. Komend jaar komen er in de stad nog 55 palen bij.

Stadsparkeren in Arnhem werkt heel simpel. Je parkeert je auto en checkt in bij een stadsparkeerpaal met je parkeerpas of je gebruikt je mobiele telefoon (door te bellen, sms’en óf via de Stadsparkeren-app op je smartphone). Na afloop check je op dezelfde manier weer uit. Je betaalt achteraf via automatische incasso. In de gemeentelijke parkeergarages Centraal, Rozet en Musis kun je zelfs direct doorrijden: je kenteken wordt daar meteen ‘gelezen’.

“We willen het mensen die de stad bezoeken zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk maken”, zegt Alex Mink. “Daarom ben ik blij dat deze techniek in Arnhem geïntroduceerd wordt.”
Om gebruik te kunnen maken van het gepast parkeren met Stadsparkeren moet je je eenmalig aanmelden. Normaliter kost het aanmelden eenmalig € 1,00 per kenteken, maar tot 1 maart 2015 is het aanmelden gratis. Daarna betaal je ofwel per parkeeractie € 0,25 of € 2,00 per maand.

Promotie

Vandaag start ook een facebook-actie om stadsparkeren onder de aandacht te brengen. De komende maand gaat een promotie-team vier dagen (21, 23, 27 en 30 december) de straat op om mensen te wijzen op de nieuwe betaalmogelijkheid. Zij zullen bezoekers van de binnenstad ook informatie geven over het nieuwe betaalregime vanaf 1 januari: in het nieuwe jaar geldt betaald avondparkeren op straat, en een laag tarief in de gemeentelijke parkeergarages van 0,50 cent tussen 18.00 uur en 06.00 uur.
Stadsparkeren is een extra mogelijkheid om te betalen voor het parkeren in Arnhem. Het blijft dus ook gewoon mogelijk om met een pinpas of muntgeld te betalen bij de betaalautomaat.