18e EPA Congress and Exhibition 2017: In het teken van digitalisering

Dat digitalisering ook haar impact heeft op de parkeerindustrie wordt wel duidelijk op het tweejaarlijkse Europese evenement, het 18e EPA Congress and Exhibition dat van 20 – 22 september in Rotterdam plaatsvindt. Hoofdonderwerpen zijn smart parking en intelligente oplossingen voor mobiliteits- en parkeermanagement.

Leren van onze Europese buurlanden

Op de EPA Exhibition worden bezoekers verwelkomd door ruim 60 exposanten uit Nederland en andere Europese landen. Zij tonen een grote verscheidenheid aan producten en diensten, met de laatste ontwikkelingen op gebied van straat- en garageparkeren. “Er is onder meer informatie over betaalsystemen, onderhoud van garages en het ondersteunen van slimme mobiliteit”, aldus Simone Pfisterer, Vice PresidentMesago Messe Frankfurt GmbH.

Vooraanstaande exposanten uit heel Europa

Uit Nederland zijn onder andere bedrijven als Agendum, Ballast Nedam Parking en IP Parking aanwezig om hun producten te tonen aan bezoekers; zoals parkeerexploitanten, planners, architecten, overheidsvertegenwoordigers en dienstverleners. Ook zijn er exposanten uit andere landen van de partij, zoals Faac – HUB Parking uit Italië, Parkare uit Spanje en 3C Payment uit Luxemburg.

Als voorbeeld van de toenemende digitalisering in de parkeerindustrie presenteert SKIDATA zijn nieuwste productportfolio op de EPA Exhibition 2017: “SKIDATA introduceert nieuwe web-based diensten voor geïntegreerd parkeerbeheer onder de titel: “Driving Your Digital Future”. Uitgebreide rapportages, operationele besturing op afstand en web-based rapportages zijn enkele voorbeelden van diensten die overal en altijd mobiel beschikbaar zijn”, zegt Florian Schneeberger, Vice President Business Line Management & Innovation SKIDATA AG.

Ook Scheidt & Bachmann is een van de talrijke bedrijven die zijn oplossingen op het gebied van smart parking tonen op de Exhibition: “Behalve de intelligente app en het toegangsportal, gecompleteerd met het kortingensysteem, tonen we onze nieuwe hardware componenten, die het nieuwe productportfolio afronden.

Het EPA Congres biedt een excellent platform om informatie uit te wisselen met klanten, partners en andere vakgenoten. Daarom zijn we altijd zeer geïnteresseerd om aan dit evenement deel te nemen.” zegt Frank Horak, Hoofd Product Management en Marketing Scheidt & Bachmann GmbH.

EPA Congres overtuigt met expertise

Met een uitgebreid programma wordt in het parallelle congres toegelicht, hoe smart parking vandaag al werkt en hoe het in de toekomst nog verder verbeterd kan worden. De hoofdthema’s van de meer dan 30 door experts verzorgde presentaties zijn: digitalisering, stedelijke mobiliteit en veranderend mobiliteitsgedrag. Vooraanstaande experts uit wetenschap, politiek en industrie geven een overzicht van de stand van zaken met betrekking tot slimme parkeeroplossingen op Europees niveau.

Vooraf te boeken: Gratis entree ticket voor de Exhibition

Op www.epacongress.eu kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een gratis ticket voor de Exhibition, een ticket aan de kassa kost 20 euro. Daar is tevens verdere informatie beschikbaar over exposanten, indeling van de beursvloer en over het Europese congres, waarvoor eveneens via de site kan worden aangemeld.